SkyTrak

Bruk koden “CHRFURU” for å trekke fra UK mva ved kjøp

SkyTrak er en launch monitor og golfsimulator i én boks.

For øyeblikket er den det beste alternativet for vanlige golfere som leter etter en løsning for å spille hjemme. SkyTrak er også et supert valg for deg som trener mye, vil kartlegge svakheter og styrker og trene målrettet.

Høyhastighetskamera

Det finnes to metoder for måling av ball og kølle – doppler radar og høyhastighetskamera. Begge måler nøyaktig og er pålitelig. Foresight GC2 og GC Quad er de mest kjente som bruker kamera. TrackMan bruker doppler.

SkyTrak bruker kamera. Fordelen med kamera er at du trenger mindre plass. Spesielt inne er dette viktig. Kameraet måler de første centimetere av ballbanen. Dette er nok til å forutsi hva som kommer til å skje med slaget.

Med launch monitor som bruker kamera, må du plassere ballen i et angitt område. Med SkyTrak vises dette med et rødt laserpunkt. Du er ikke nødt til å bruke merkede baller eller spesielle lapper på kølleflaten. Hvis du under enkelte lysforhold – som for eksempel motlys utendørs – opplever problemer med avlesing, kan du sikte logo eller annet merke på ballen mot SkyTrak. Dette er altså ikke nødvendig under normale forhold eller innendørs.

Nøyaktighet

SkyTrak er testet mot konkurrentene, og forskjellene er minimale i begge retninger. Det ligger også mange sammenligningstester på blant annet YouTube som viser at det er umulig å skille SkyTrak fra dyrere alternativ.

En ballbanemodell er viktig, og SkyTrak har utviklet sin gjennom over ti år. Det er nemlig ikke mulig å måle absolutt alt helt nøyaktig. Selv de dyre alternativene bruker slike modeller. De inneholder statistikk fra millioner av slag og sannsynlighet for hva som skjer med ballen med en viss spinn, retning, høyde osv.

Hva måler SkyTrak?

Ballhastighet

Launch angle

Side spin/side angle

Back spin

Spin axis

Disse parameterne er alt man trenger for å gjengi nøyaktig hva som skjer med slaget ditt.

Innendørs bruk

Du må selvsagt ha sikker takhøyde. Dette varierer etter en persons høyde, og du må selv finne ut om du har nok plass i det planlagte rommet.

Lengde og bredde bør være 3.35 meter eller mer.

Utendørs bruk

SkyTrak er trådløs. Det oppladbare batteriet varer svært lenge. Når du er utendørs uten Wifi kan du ikke spille simulatorgolf. Da må du være tilkoblet internett.

Alle treningsøkter lagres online.

Abonnement

Du kan bruke SkyTrak for å slå baller uten noen andre funksjoner. Da har du rangen, men kan ikke legge på farger på forskjellige køller for å sammenligne eller sette opp utfordringer. Dette heter Basic.

Med Game Improvement får du alle treningsfunksjoner og begrenset tilgang til enkel spilling med WGT. Dette koster ca.€100/år (prisen kan variere, sjekk nettsiden).

Play&Improve koster ca.€200/år (prisen kan variere, sjekk nettsiden). I tillegg til det samme som du får med GI pakken, får du her tilgang til WGT. For å spille WGT må du laste ned appen og følge anvisningene. SkyTraks egen app er for øvrig gratis, det samme er WGT. Du må også være tilkoblet nett for å spille WGT.

Simulatorløsning

For å kunne bruke SkyTrak som simulator, må du abonnere på Game Improvement pakken. GI pakken er uansett en pakke du vil ha for å kunne trene og ha alle funksjoner tilgjengelig.

Den mest brukte programvaren er også den beste – The Golf Club (TGC). Her får du flott grafikk, enkel brukeropplevelse, 100.000+ baner og et system som hele tiden utvikles og forbedres.

Prisen varierer, og du kan velge mellom årlig betaling eller engangskjøp. Per år koster det ca.€512 (per 25/3-18). Engangskjøp koster ca.€1000, men det dukker ofte opp rabatter her. Rundt €900 er ikke uvanlig.

Mer informasjon om de forskjellige løsningene finner du her.

Oppsett for simulatorspill

Hvis du skal spille WGT klarer du deg med en iPad (sjekk krav for hardware, bør være nyere modell). Denne kan kobles til en TV gjennom for eksempel Apple TV, eller du kan sette iPad på et stativ ved siden av der du slår og følge med på den. Da holder det å ha et nett å slå i. Dette er den absolutt enkleste formen for simulatorgolf, men mange vil klare seg fint med det.

For å bruke The Golf Club bør du ha en god PC. Gaming PC er anbefalt. SkyGolf anbefaler minst Intel Core 2 Duo 2.0 GHZ med 2GB Ram og Windows 7,8 eller 10.

SkyTrak er også kompatibel med Android. Krav til hardware finner du her.

For å spille ekte simulatorgolf trenger du lerret og projektor. Lerret er vanskelig å få tak i her i Norge. Sjekk i Sverige, for eksempel hos denne forhandleren.

Hvis du ønsker å slå i et nett er Quickplay et rimelig og strålende alternativ. Det kjøper du fra norsk forhandler her.

For kunstgressmatter anbefales det å kjøpe god kvalitet hos PGM.

Dette oppsettet med SkyTrak er et nydelig eksempel på hvor flott det kan bli. Brukeren spilleren flere ganger i uken og er svært fornøyd.

Venstre vs Høyre

SkyTrak har et oppstillingssystem med lasere. For å unngå å måtte gå gjennom dette hver gang man endrer mellom sidene, anbefales det å lage et “skinnesystem” som det på bildet. Spor freses ut, og SkyTrak plasseres alltid korrekt i forhold til retningen du slår.

Putting

Å putte på simulator er vrient uansett hva du spiller på. Selv på de dyreste proffløsningene er det langt fra perfekt. SkyTrak jobber hele tiden med å å forbedre dette, og det fungerer i dag bra nok selv i forhold til konkurrentene.

Tryggheten ved at SkyGolf hele tiden forbedrer SkyTrak er en viktig grunn til at man kan anbefale et kjøp. De har tatt enorme steg siden oppstarten, og forbrukerne har tillit til produktet.

Kjøp av SkyTrak

Som norsk kunde må du bruke SkyGolfs europeiske butikk. Du får ikke handle gjennom de andre butikkene deres. Pass altså på at du har valgt EU flagget.

Ved å bruke koden CHRFURU trekker SkyGolf fra britisk mva. Denne er på 20%. Prisen reduseres ikke med nøyaktig 20%, men med nøyaktig beløp tilsvarende dette. Koden fungerer også på software som har mva. inkludert i prisen. Dette er den eneste løsningen per dags dato for å unngå at man må betale britisk mva. og kreve den refundert i ettertid.

Når du importerer SkyTrak må du betale 25% norsk mva. Også på frakt må det betales mva. Fraktkostnaden varierer, men ligger rundt €20 med sporing og levering normalt innen 2-3 dager på døren.

SkyTrak koster per dags dato (25/3-18) €2195. Prisen uten britisk mva. blir €1829. I skrivende stund utgjør dette 17.518,-.

Ved import betaler du som nevnt 25% mva. i Norge.

17.518,- x 1.25 = 21.898,-.

Regnestykket for software, beskyttelsesboks (anbefales) og annet blir det samme.

Legg varen i kurven

Legg inn koden CHRFURU

Noter deg prisen – finn pris i norske kroner med valutakalkulator

Gang med 1.25 for å finne norsk pris.

21.898,- er altså prisen for selve SkyTrak. Abonnement med årlig betaling og eventuell simulatorløsning kommer i tillegg.

Pris for totalløsning

Alle har forskjellige krav til hvor bra de vil ha det. Hvor mye penger de vil bruke. Hvis du har en iPad og vil spille WGT + trene med SkyTrak, trenger du i tillegg kun;

Game Improvement Plan eller Play&Improve

Nett (Quickplay)

Kunstgressmatte

Utvikling av SkyTrak

Fremtiden ser lys ut for SkyTrak. Under PGA Show 2018 avslørte de nye funksjoner, og ikke minst kølledata. Dette er veldig spennende og nyttig.

For å følge med på utviklingen anbefaler vi å sjekke ut dette simulatorforumet. Her er SkyTrak innom med en representant som svarer på spørsmål og informerer om nyheter.

Nyttige linker

Simualtorforum

SkyGolf – nettbutikk

SkyTrak hjemmeside

Golfsnakk – norsk golfforum

SkyTrak YouTube

Send gjerne mail til chrfuru@gmail.com hvis du ønsker mer informasjon, eller bare vil ta en prat om SkyTrak.