Golfballens egenskaper

Golfballer er egentlig ganske fascinerende. De er knallhard, men har enorm evne til å bruke energien du utsetter den for ved å treffe den med en kølle. Selv om den er knallhard blir golfballen deformert i trefføyeblikket. Det er der kraften kommer fra. Overføringen fra hastigheten i køllen når du svinger, til slagflaten som treffer ballen og så flyr langt. Langt ut i skogen kanskje, men allikevel langt.

Denne videoen tar det til det ekstreme, men viser samtidig på en glimrende måte hvordan dette fungerer. Og det forklares veldig bra. Sammenligningen med en gammel ball er artig. Den gamle tåler ikke mye, for å si det pent, sammenlignet med en moderne golfball.

Eksperimentet med å kutte litt i ytterskallet er også lærerikt. Det sier oss noe om hvorfor vi ikke skal bruke baller som har fått åpenbare skader i skallet. Ikke at vi svinger i 500mph, men du vil nok allikevel merke det i hvordan ballen oppfører seg.

Hvilken golfball passer for meg? Det er et evig spørsmål. Aner ikke hvor mange som har spurt meg, og jeg er ingen ekspert. Eller litt ekspert kanskje. Du skal spille med den du liker å bruke med wedger og putter. Det er mitt råd. Tviler sterkt på at norske klubbgolfere uten mye erfaring med baller og utstyr generelt klarer å se eller merke forskjell på hvordan billige og dyre baller oppfører seg på lange slag.

Typene bak videoen over har også som dere ser laget en om en rakettkølle. Kanskje litt tungvint å sette opp på hvert utslag, men den ser ut til å være rimelig effektiv.

Submit a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.