Tilbake til start

Hva gjør man etter 10-11 år med blogging, video, magasin, reising, testing, golfklubbjobbing og butikkjobb? Går tilbake til start.

Video hver uke orker jeg ikke. Det krever for mye. De aller fleste som gjør det med kvalitet og stil, har hjelpere.

Magasin kommer nok aldri til å skje igjen. Derfor er også reising og testing utelukket. Det er for dyrt å kjøpe noe bare for å prøve det.

Jobbe på golfklubb eller i golfbutikk – det er vel også utelukket av forskjellige årsaker.

Men det er noe som gjør at jeg ikke er helt klar til å gi meg. Det har blitt mye mislykket i det siste. Derfor prøver jeg å gå tilbake til det enkle, så får vi se hva det fører med seg.

Trying is the first step towards failure.

Homer J.Simpson

Bare en golfblogg

Jeg har kanskje litt å bidra med fremdeles. Litt erfaring har jeg jo. Og helt gammel og utslitt er jeg ikke. Føler meg riktig nok litt gammel på banen av og til. Kanskje greit å kutte ned litt på antall køller, så i dag spilte jeg med 6-8-P, 4h og 5w. I tillegg en 56 grader og en putter. Det burde til og med denne ryggen tåle.

Det overrasker meg alltid hvor stille det er på en fredag på golfbaner. Eller er det bare Fana som er sånn? Enkelte medlemmer klager over at det er så mye folk. De får ikke spilt når de vil i ukedagene eller formiddagene i helgen. Vel, nå er det jo sånn at ikke alle kan kreve å gå ut 16.30 til 18.30 hver ukedag og 9-12 i helgen. En klubb har ikke makset ut kapasiteten sin når det er fem stykker på banen i løpet av to timer på en fredag fra kl.17.30.

Det samme gjentar seg på lørdagene. Etter kl.15 er det ferdig. Dødt. Ja – vi liker selvsagt å være med familien om kvelden. Gjøre andre ting enn å spille golf. Men kunne man ikke klart å skvise inn noen hull? Må det være full runde og 18? Er det tradisjoner og den noe utdaterte tanken om at golf må være 18 hull som holder oss tilbake fra en ettermiddagsrunde fredag og lørdag?

14 køller. 18 hull. Bare spille med de samme kompisene i prime time hver ukedag og helg. Det er mye som henger igjen som vi gjerne kan kvitte oss med. Vi skal liksom forandre golfen for å tiltrekke oss nye medlemmer. Antallet synker over hele Norge, men vi forandrer egentlig ingenting. De nye presses ofte inn i samme form. Det er vårt ansvar å gi dem et litt mer moderne syn på hva golf er. Jeg tror det er den eneste måten vi kan overleve på. Golf må være noe annet enn 18 hull, med de samme typene, i prime time, med 14 køller i bagen.

Vi har også enormt mange fordommer rundt nybegynnere. Min favoritt er at de ikke reparerer nedslagsmerker. At dette ikke er noe rutinerte spillere ignorerer, men at problemet ligger hos de ferske spillerne med nyinnkjøpt Wilson halvsett til 450,- på finn.no. De samme nybegynnerne som ikke hadde klart å treffe greenen med et jernslag om det så stod om livet. Det er ikke sjans i havet at lager og ignorerer nedslagsmerker. Det er også dårlig gjort mot oss som driver opplæring av dem. Ha litt tiltro til oss.

Ettermiddags-/kveldsrunden gikk uansett helt greit. Det er birdiesjanser eller to baller mistet på hvert eneste hullet. Ingen mellomting. Greit det. Jeg kan spille scramble med meg selv som eneste lagmedlem. Har puttet en Callaway Epic Flash Sub Zero i bagen. Herlighet det er et altfor langt navn på en golfkølle. Vurderte å selge den. Likte den ikke med en gang, men nå funker den. Det var altså ikke meg som var problemet, bare så det er klart. Det var The Flash.

Vi får se hva det blir til fremover. En blogg virker litt enklere å drive. Kanskje vi kan få fram igjen det som var så artig i begynnelsen.

Submit a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.