Fakta på Fredag – Grepstørrelse

Sjansen er stor for at du spiller med feil størrelse på grepene.

Proffene

Stort sett alle golfere på høyt nivå spiller med tykkere grep. De har klare preferanser når det gjelder lag med tape og type grep. Golf Pride er i særklasse mest foretrukket. Omtrent 80% brukere grepene deres.

Det er ikke umulig at like mange bruker ekstra tape nederst på grepet. Bubba Watson er den mest ekstreme. Han har 10 lag med tape oppe og 12 nederst på grepet. Over dette legges det ett siste lag som dekker hele.

Ved et besøk på tourbusser for diverse kølleprodusenter har redaksjonen med egne øyne sett oppskriften på greptykkelse for mange av verdens beste golfere. Det er ikke uten grunn de er så nøye. Som de sier – grepet er den eneste forbindelsen din til køllen.

Rett fra hyllen

Grepene du får som standard er ofte ekstremt tynne. Det kan ikke være noen annen forklaring enn at det er billigere å produsere dem slik. Kvaliteten har blitt hevet de siste årene, med blant annet Golf Pride New Decade Multi Compound som standard på køller i øvre prisklassen.

Standardgrepene er altså ikke nødvendigvis dårlige kvalitetsmessig – de er bare feil størrelse for veldig mange golfere.

Halvparten

Undersøkelser har vist at omtrent 50% av golfere spiller med feil størrelse på grepet. De samme undersøkelsene har også vist at tilpassing med å statisk holde en kølle ofte ender opp med feil grep. Du bør svingen en kølle med de forskjellige greptykkelsene fordi alt endrer seg når du faktisk svinger en kølle.

En statisk test er uansett et utgangspunkt. En måte å se om du er langt på viddene med det grepet du har. Her er en enkel forklaring på hvordan det fungerer.

Løsninger

Grep i midsize er en rask løsning. De er tykkere, og gir et mer komfortabelt og avslappet grep for hendene dine. Problemet med midsize er at tykkere gummi betyr mindre følelse og mer vekt. Å bygge opp med tape er en mer tidkrevende løsning, men helt klart å foretrekke.

Golf Pride MCC Plus4 er et grep som skiller seg litt ut. Det er tykkere nederst, på området der proffene bruker ekstra lag med tape. Tykkelsen tilsvarer fire ekstra runder med tape, derav navnet Plus4.

Her forklarer Brendan Steele – som faktisk bruker standardstørrelse – litt om hvorfor du bør gjøre hva.

Kjøpe på nett

Hvis du kan sette på grep selv eller har en som kan hjelpe, er det egentlig bare ett sted å kjøpe dem på nett – Gamola Golf. Husk å legge til mva på ordrer med total (varer+ frakt) over 350,-.

Submit a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s