Hva bruker de beste?

Det virker alltid som om alle slår utrolig langt på PGA Tour. Selv spillere som Luke Donald og Brian Gay slår trolig lengre enn alle golfere du kommer til å møte i livet ditt. En enkel fyr som Matt Kuchar driver tydeligvis 300 yards når han trenger det. Det som virkelig skiller dem er hva som skjer etterpå. Innspillet. Greentreffet.

Her er jernene som brukes av de ti beste på statistikken “innspill” (approach to the green).

1.Jordan Spieth (1.123 strokes gained)

Spieth holder stort sett på 716-serien. Ett 718 T-MB driving iron har havnet i bagen, men ellers er alt som før. Og forresten – når AP2 er god nok for Spieth er det tvilsomt om vi med rundt 10+ i handicap trenger bladkøller.

Titleist 718 T-MB prototype (3) med Graphite Design Tour AD DI 105 XS. Titleist 716 T-MB (4), Titleist 716 AP2 (5-9) med Project X 6.5 skaft.

 

2. Francesco Molinari (1.033 Strokes Gained)

Italieneren er kjent for å ha jernspill i verdenstoppen. Som tidligere Nike-spiller måtte han velge nytt merke, og det ble TaylorMade. Han er en av mange som har gått for jern i den nye P-serien.

TaylorMade P750 Tour Proto (4-PW) med True Temper Dynamic Gold Tour Issue X100 skaft.

3. Paul Casey (0.86 Strokes Gained)

Casey har kommet tilbake i toppen etter en meget dårlig periode. Også han var hos Nike, men for ham falt valget på Mizuno. MP-5 er ikke et dårlig valg.

Mizuno MP-25 (4), Mizuno MP-5 (5-PW) med Nippon N.S. Pro Modus 120 X skaft.

Foto: Dusek/Golfweek

 

4. Ian Poulter (0.778 Strokes Gained)

Poulter har gått så langt som å bruke Twitter for å få forslag til køller han bør bruke. Og ikke minst få oppmerksomheten til produsentene. Han eksperimenterer mye. Hvis noen skulle nevne en kølle de forbinder med Poulter vil nok de fleste si den hvite Cobra-driveren.

Titleist 716 T-MB (4), Titleist 718 AP2 (5-PW) med Project X LZ skaft.

Her er Poulters AP2 sammen med AP1 og nye AP3.

5. Phil Mickelson (0.706 Strokes Gained)

Mickelson jobber til stadighet sammen med Callaway for å utvikle køller som passer spillet sitt. Det har resultert i noen sære prototyper. I bagen nå har han ganske overraskende Epic Pro i de lange jernene. Mickelson er trolig en av spillerne som startet KBS-bølgen ved å bruke skaftene deres ganske tidlig.

Callaway Epic Pro (3-5), Callaway X Forged 2013 (6-PW) med KBS Tour V 125 skaft.

 

6. Daniel Berger (0.697 Strokes Gained)

Daniel. Berger. Ikke den aller mest kjente nei, men som du sikkert vet er alle der ute på PGA Tour vanvittig gode. Berger gjør litt som Phil og flere andre – velger kombosett. Fordelen disse spillerne har er at produsenten jobber tett med dem for å få like gap på køllene i et kombosett.

Callaway Apex Pro 16 (3-5), Callaway MB1 (6-PW) med Project X 6.5 skaft.

Foto: Golfweek/Dusek

 

7. Justin Thomas (0.691 Strokes Gained)

Thomas slår i tillegg ekstremt langt. Utvilsomt en type vi får se vinne med jevne mellomrom i mange år fremover.

Titleist 718 T-MB prototype (2), Titleist 716 CB (4), Titleist 718 MB prototype (5-9) med True Temper Dynamic Gold X100 Tour Issue skaft.

8. Stewart Cink (0.684 Strokes gained)

Hvis noen på listen skulle hatt et kjipt jernsett måtte det være Cink. Mannen er mest kjent for å frarøve Tom Watson en historisk seier i The Open. Ping i25 er perfekt match for Cink.

Ping i25 (4-PW) med True Temper Dynamic Gold Tour Issue X100 skaft.

T9. Dustin Johnson (0.683 Strokes Gained)

DJ er tro mot TaylorMade-adidas, og vi ser nok en gang P-serien hos en toppspiller. Denne jernserien må prøves snart. Allikevel – kulest er driving iron med blytungt HZRDUS grafittskaft.

TaylorMade Tour Preferred UDI (2) med Project X HZRDUS Black 6.5 105X skaft. TaylorMade P730 prototype (3-PW) med True Temper Dynamic Gold Tour Issue X100 skaft.

Som det fremgår av stemplingen – dette er faktisk DJs egne jern.

T9. Kyle Stanley (0.683 Strokes Gained)

Tidligere Nike-spiller. Tredjemann på listen. Nike var tydeligvis inne på noe når de valgte hvem de skulle sponse. Stanley har gått til TaylorMade på firerjernet. Og bare firerjernet. Nike Vapor Pro Combo er fremdeles i bagen, med KBS skaft. Skjønner fremdeles ikke hvorfor Nike valgte True Temper DG skaft som standard for forbrukerne.

TaylorMade PSi Tour (4) med KBS Tour 90 S skaft. Nike Vapor Pro Combo (5-PW) med KBS Tour C-Taper 125 S+ skaft.

Fremdeles ganske stilige.

Submit a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s