TEST – Billiglaser

Kan du spare litt penger på laser ved å velge et billig kinamerke? Ja, du kan spare penger. Problemet er at du samtidig sløser bort pengene dine.

Lanhai

Merket er LanHai. Selv om det skrives Lan Hai på selve laseren. Ikke tillitvekkende. Modellen heter JCS600. Nåværende modell ser ut til å hete JCS1000. Basert på litt info om dem ser tallene ut til å være max avstand de kan brukes til. Du er altså godt innenfor hvis du slår 240 meter driver.

LanHai kan kjøpes på eBay, Alibaba og faktisk gjennom enkelte europeiske forhandlere. Også norske. Vær forsiktig på finn.no.

Byggekvalitet

Hardplast. Dårlig skrudd sammen. Dårlig form og kvalitet på “øyemuslingen”. Det er ingenting som tilsier at denne burde koste mer enn 200,-.

Nøyaktighet

Når du først treffer noe, er den faktisk nøyaktig. I forhold til konkurrenter er det snakk om +/- 1 eller 2 meter. Det må være godkjent. Problemet er altså ikke om den viser riktig lengde, men om du får opp lengden til det du tror du sikter på.

 

 

Brukervennlighet

Grusomt. Helt ytterst grusomt. Det rister og skjelver. Helt umulig å treffe noe mindre enn en buss på mer enn 90-100 meters avstand. Og selv innenfor hundre meter er du aldri helt sikker på at du har truffet.

Du må faktisk gå etter sannsynlighetsberegning. Du vet sånn cirka hvor langt det er inn. LanHai fungerer slik at den scanner og kontinuerlig viser tall til det den treffer. Det taller som oftest kommer opp og er nærmest det du antar er avstanden din – der har du lengden du skal slå.

Syns du dette virker litt problematisk? Ja. Det er det. Jeg hadde null tillit til målingene jeg fikk. Noen ganger var jeg sikker på at jeg hadde fått samme tall så mange ganger at det var korrekt, bare for å oppleve at den kom med nye tall og ikke lenger viste det jeg først fikk.

Displayet er nesten umulig å stille inn skikkelig skarpt, og det vris ut av posisjon igjen hvis du så mye som puster på den. Irriterende.

Pluss i boken for at den bruker AAA batterier, men ikke nok pluss til at den får en eneste stjerne.

 

 

Her er et forsøk på å formidle frustrasjonen ved bruk av dårlige lasere.

Konklusjon

Kjøpe billig laser sier du? Seriøst? Du kan kjøpe en som dette for kanskje 1100-1200,-. Muligens litt rimeligere enkelte steder. Hva sparer du? Noen hundrelapper i forhold til Nikon Coolshot 20. Til 1899,- understreker den at billiglasere er tull.

For 2749,- får du den utrolig gode Bushnell V4 Jolt.

All frustrasjonen du kommer til å bygge opp ved å kjøpe en billiglaser. Det er ikke verd det. Spar en stund. Sett den på ønskelisten for bursdager og jul så skjønner folk poenget.

Du tror kanskje du kan spare penger, men egentlig kaster du dem ut vinduet.

One comment

  • Morsom video 🙂

    Det finnes heldigvis mange gps-klokker til en fornuftig penge som er et meget godt alternativ til kikkert

    Like

Submit a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s