Test – MCC PLUS4

Grep er en altfor ofte oversett del av utstyret. Ikke bare det å skifte grep av og til, men riktig størrelse.

Størrelse teller

Bare innse det – størrelse er viktig. Standardgrepene du får på køller rett fra butikken er altfor tynne.

Jeg har vært innom noen tourbusser de siste årene. Bussene hvor de fikser grepene, lager køller og alt annet proffene vil ha gjort på stedet før og under en turnering. I Callaways buss hadde vi “Grip Challenge”. Samme som proffene. Skifte grep på kortest mulig tid mens man blir filmet fra 2-3 forskjellige vinkler.

På benken over grepstasjonen hang alle Callawayproffenes grepoppskrift. Alvaro Quiros. Alexander Noren. Pablo Larrazabal. Danny Willett. Felles for dem alle – de er langt unna å bruke standardgrep. Alle har bygget opp med flere lag tape. Ikke bare det, de bygger også opp mer under den nederste hånden. Der grepet er tynnest. Her kommer MCC Plus4 inn i bildet. Dette grepet er tykkere nederst. En klar fordel. Ikke basert på å gjette, men faktisk vite hva gode spillere bruker og mener er best.

Bedre enn tape?

Nei. Å bygge opp grep med tynn gummi med flere lag tape er det beste. Problemet er at det krever tid, og tid er penger. Ikke bare det – du må også gå til en som faktisk kan faget. De er det ikke altfor mange av.

Den tykkere gummien kan føles, men det er ikke like sjenerende som man kan oppleve med et midsize grep. Den nederste hånden hviler mer naturlig på grepet med MCC Plus4. Du knyter deg ikke så mye. Når du slapper av lar du køllen gjør jobben uten å presses fram av hendene. Da blir svingen og balltreffet mer effektivt.

Kvalitet

MCC Plus4 legger seg nærmest inn i Golf Prides New Decade-serien. Høykvalitetsgrep med meget god holdbarhet, men med litt hard gummi som kan slite på hansker og hender. Det er ikke de mest behagelige, men de mykere grepene må skiftes oftere.

Litt vasking gjør underverker for dem. En gang hver 2-3 uker bør grepene skylles og skrubbes litt med mildt såpevann. Gjør det selv om de ikke virker skitne. Da blir MCC Plus4 raskt nesten som nye. Hvis du tar vare på dem varer gummien lenge.

Bør du bytte?

Hvis du har kjøpt køller rett fra hyllen er dessverre svaret i altfor mange tilfeller ja. Du bør bytte. Du bør spille med tykkere grep. Og du bør prøve hvordan det føles med grep som er tykkere nederst. Det er et konsept som fungerer og brukes av verdens beste spillere.

Spill med grepene du nå har ut sesongen. Når det nærmer seg neste sesong og du reiser til Spania på “treningsleir” i mars – da skifter du til nye grep.

Når det gjelder den grepkonkurransen hos Callaway. Jeg ble nummer to. Minimalt bak vinneren. Ingen andrepremie. Fullt sett med custom wedger til vinneren.

God deal på grep

Hvis du vil kjøpe MCC Plus4 finner du dem til 99,-/stk hos onlinegolf.no. Din lokale klubb selger dem sikkert også. Å skifte grep selv er enkelt. Det ligger en rekke videoer på YouTube som viser hvordan.

Submit a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s