Test – Volvik Vivid

Asiatiske Volvik har inntatt det norske markedet. Med fargerike kvalitetsballer gjør de golfhverdagen litt lysere.

Fargene

Hvorfor farge på golfballene? Er ikke hvit tradisjonelt korrekt? Jo, de aller fleste vil fremdeles velge hvite baller, men klare farger gjør det litt lettere å se ballen i enkelte situasjoner. Både i luften og på bakken.

For noen er det så enkelt at de har en favorittfarge. Når de finner en golfball i denne fargen, syns de det er gøy og vil prøve den. En farget golfball blir også raskt et samtaleemne. Det skader ikke å gjøre golfen litt fargerik på alle områder vi kan.

Volvik

Selskapet har sterke tradisjoner i Asia. Et respektert ballmerke, som nå for alvor har vokst i USA. Volvik har lenge vært store blant asiatiske damer på deres tourer og LPGA Tour. Med Bubba Watson fikk de en stor forgrunnsfigur også på herresiden. Ja – hans rosa baller er fra Volvik.

Ballkolleksjonen består av modeller med varierende egenskaper og prisnivå. Det er ikke bare lekeballer. Her finner du også tourballer med de kvaliteter man forventer av disse.

Vivid

Dette er den mest fargerike serien. Prisen er grei, du får et dusin til 299,- for tiden hos onlinegolf.no.

Vivid er ikke en spesielt myk ball og spinner heller ikke voldsomt mye i nærspillet. For å oppnå dette må du opp på de litt dyrere ballene deres. Her er selskapets egen beskrivelse, og det passer godt med erfaringene etter noen ukers bruk.

Kvalitet

Ytterlaget er litt hardt. Her har de tenkt holdbarhet, og det har de virkelig oppnådd. Vivid tåler mye mishandling uten å få store hakk eller sår. Det er faktisk helt i toppklassen på dette området.

Fargen holder godt, og ser ut til å være i selve plasten. Ikke malt utenpå. Det er en matt farge som får mye oppmerksomhet.

 

Spinn og ballbane

Lengde fra tee er god. Ballbanen er fin, men den føles litt død for en spiller med høy køllehastighet. Vivid fungerer bedre for middels til lav køllehastighet.

Med wedgene er det stopp eller ett sprett og litt rull. Lite backspinn sammenlignet med TaylorMade TP5 og Pro V1, som tross alt er på et annet nivå.

Golfglede

Å spille med en Volvik Vivid er bare morsomt. Alle kommenterer den. Og det føles rimelig godt å kline til en rosa ball 230 meter, mens de andre med de “seriøse” hvite ballene ligger langt bak.

Vivid frisker opp golfrunden din. Den bryter isen uansett hvem du spiller med. Den bryter også noen golftradisjoner, men det er verd det. Kvaliteten er strålende, men som med alle ballprodusenter må du passe på at du velger den ballen som passer best for ditt spill.

Totalscore

 

Submit a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s