Test – Garmin S60

GPS klokkers popularitet ser ut til å være endeløs. Garmin prøver å tilfredsstille de mest kresne og kravstore med S60.

 

Brukervennlighet

Det ligger enormt med funksjoner begravet i S60s menyer. De mest brukte – og aller fleste av dem – i golfsammenheng er litt tilgjengelig gjennom å trykke og sveipe på skjermen. Derfor føles S60 aldri overveldende. Mye er selvforklarende. Eller intuitivt – ordet vi lærte oss med Apple og deres lettbrukte dingser.

Oppsett av S60 er raskt og enkelt. Du kobler den til mobilen med Garmin Connect appen. Dette er en rimelig god app, men ikke mer enn det. Det hagler informasjon fra alle retninger. Du kan med fordel luke ut en del av dem hvis du har S60 primært som golfklokke.

Tre fysiske knapper i tillegg til touchskjerm er litt rotete. Derfor får S60 litt trekk.

 

Funksjoner

Som golfklokke har S60 alt. I hvert fall etter dagens standard. Her er de viktigste punktene.

Kartet er ganske detaljert og korrekt gjengitt. Greenen vises fint. Det går kjapt å dra seg fram, tilbake og zoome. Å klikke inn på et punkt er vrient siden de fleste av oss har altfor tykke fingre til å treffe rett sted på skjermen, men det gir en pekepinn når du skal legge deg opp et bestemt sted på fairway.

Inntasting av score gjøres på den beste måten undertegnede har opplevd. Dette er ofte et svakt punkt på en golfklokke. Her fungerer det strålende, og gjør at jeg faktisk hadde lyst til å legge inn score underveis. Vanligvis droppes dette med stor letthet.

Autoshot er en gimmick. Det fungerer ikke bra nok, og trekker ned helhetsinntrykket. Garmin må gjøre dette bedre eller droppe hele konseptet.

Her et eksempel på hvordan sporingen ser ut. Det må mye redigering til før man får noe nytte av dette.

SwingTempo er en fin måte å trene på. Kobling til TrueSwing er også en fin detalj, men denne gir ikke god nok info i forhold til å lese av på app.

PlaysLike gir deg faktiske lengder basert på høydeforskjeller. Dette kan slås av med Turneringsmodus.

Det er ikke nødvendig å understreke at S60 scorer enormt bra på funksjoner. Selv med haltende Autoshot er dette en komplett golfklokke.

 

Smartklokke

S60 skal brukes hele tiden. I hverdag. På golfbanen. Rangen. Annen trening og aktivitet. Da kommer den til sin rett. Du kjøper den ikke kun for golfen. Da er den rett og slett for dyr.

Varsling fra mobil fungerer bra. Det er vanskelig å sile ut hvilke varsler du vil ha og hvilke som kan droppes. Når det renner inn Instagram-likes og håndleddet vibrerer seg til følelsesløs tilstand – da banner du litt.

Søvnsporing og daglig aktivitetssporing er fint å ha. Men det er ikke noe som overbeviser helt. Klokker som Apple Watch 2 gjør dette bedre. S60 kan laste ned apper, men det blir et lukket og litt begrenset økosystem. Du kjøper ikke S60 fordi det er en smartklokke, men fordi det er en god golfklokke med disse funksjonene som bonus.

 

Konklusjonen

Det er ikke mulig å finne store feil på et så bra produkt som dette. Men det er småfeil der. Og de er kanskje litt irriterende.

Funksjonsknappen som starter golfrunden sluttet å fungere etter en liten svømmeøkt. Ja – den er vanntett og skal tåle det. Knappen fungerte igjen etter tørking.

Det er vanskelig eller umulig å få et personlig oppsett på hvilke varslinger du vil ha fra mobilen. Det er fullt kjør eller ingenting.

Batteritiden er ikke så bra som de skal ha det til. Slik er det alltid, enten det er klokker eller el-bilder man snakker om. Garmin hevder opp til 10 dager som klokke. Seks dager er nok mer riktig. På banen sier de 10 timer, og dette er ikke langt fra sannheten. Når alt kommer til alt er banetiden det viktigste, og seks dager batteritid er uansett bra.

Ladingen skjer med en veldig spesiell og veldig kort kabel. Helt håpløst. Alle som kommer med slike løsninger bør få kjeft. USB-C eller micro-USB er en selvfølge, og ville gjort alt lettere ved for eksempel golfreiser. Du må huske denne kabelen.

S60 er basert på Fenix-serien, og formen er for stor for noen.

Det ble altså en del småfeil å ta med, men ingen av disse er avgjørende. Totalt sett får du en smartklokke som fungerer fint sammen med mobilen, har aktiviteter (løping, sykling, svømming++) som er fin å bruke i tillegg til den meget gode golfdelen. S60 er rask, presis og en fryd å bruke på banen.

Til slutt et ønske for fremtiden – Garmin kjøper Shot Scope og bygger inn deres slagsporing med brikker i en “S80”. Eller lager sine egne brikker for sporing. Den klokken hadde jeg kjøpt.

 

Totalscore

Submit a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s