Golfbag

Du har køllene. Nå må du ha noe å bære dem i. Golfbag er ikke det artigste man kjøper, men selvsagt helt nødvendig.

 

Trallebag vs bærebag

Det sier seg egentlig selv – kjører du alltid tralle bør du nok velge trallebag. De er laget slik at du alltid kommer til alle rom. Lagringsplassen er bedre, og de har detaljer som gjør dem mer praktisk på trallen eller golfbilen.

De fleste bærebager kan på en eller annen måte festes på traller, men dette bør du sjekke før du kjøper hvis det er en aktuell problemstilling for deg. Lommer kan havne bak stropper eller inn mot stammen på trallen. Bunnen kan være uegnet og stå ustabilt på trallen.

Går du ofte eller alltid er det altså bærebag du skal velge. Hvis du bærer lett med få køller og lite ekstra, kan du vurdere en pencil bag.

 

Toppinndeling

14-delt topp er populært. Den åpenbare fordelen er organisering og at køllene er lett tilgjengelige. Ulempen kan være økt vekt på grunn av mer materiale for å lage inndelingen. Skal du ha trallebag er 14-delt topp en selvfølge. I bærebag bør du vurdere om behovet er der.

Vanntett

For noen få år siden kom de første virkelig vanntette bagene. I dag har nesten alle merker dette i kolleksjonen sin. Noen spesialiserer seg på det, og tilbyr en rekke modeller.

Vanntette bager er ofte litt tyngre. Det brukes tyngre materialer, og glidelåser forsegles. Typisk er også at du får litt færre lommer for å minimere sjansen for lekkasjer.

En vanntett bærebag med 14-delt topp er en omfangsrik sak å bære på ryggen. Skal du ha vanntett bærebag kan det være en fordel å se på de litt mindre typene. Disse er mer praktisk i bruk.

I trallebag er vanntett en enkel vurdering – du skal ha det.

Ultralett og pencil

Noen velger å spille med færre køller enn 14. Det er fornuftig å se om du kan gjøre golf lettere. Ikke selve spillet, men i hvert fall vekten du bærer med deg. Gjør du dette er pencil og ultralette bager en suveren partner. Det føles befriende å bære en minibag.

Innen denne bagtypen finner du noen virkelig kule bager. Seamus/Fescue Project, MacKenzie og Jones er naturlig å nevne. Jones er god på pris i et tidløst design.

En annerledes bagverden

Japan og det japanske golfmarkedet er ulikt alt annet du har sett. Så også innen golfbager. Her slår de seg virkelig løs. Sjekk ut Tourspecgolf hvis du er lysten på noe som skiller seg kraftig ut på banen.

Staff bag

Proffene går med caddie. De sleper med seg en enorm bag. Den eneste grunne for størrelsen er plass til sponsorlogo. Synlighet er viktig.

Du kan også kjøpe slike bager, men det er en håpløs ide. De er altfor store og langt mindre praktisk enn man skulle tro.

Vedlikehold

En bag er umulig å vedlikehold. Det eneste du kan gjør er å behandle den pent. Men uansett hvor snill du er med den, går den i stykker før eller siden. Det er tøft å overleve på en golfbane og i et bagasjerom. Det eneste du kan fikse er stroppene. Der kan du kjøpe nye som kanskje til og med er bedre enn de originale.

Submit a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s