Cobra ONE – førsteinntrykk

Kan ONE revolusjonere golfsporten? Konseptet er prøvd før, men vi skal ikke diskutere det nå. ONE er her, og de selger som varme hvetekøller.

Korte jern

Vel – korte er feil å si her. Alle er jo like lange! Skaftlengde som 7er jern på PW er noe vanskelig å forholde seg til visuelt. Hodet forteller at dette er feil.

Du forventer at ballen skal fly langt, men slaget blir pent og pyntelig som det skal bli. De korte køllene – eller høy loft køllene – har åpen, hul cavity. Det skjer ikke så mye inni hodet. Ballkontakten er helt grei, men det er ikke noe spesielt ved køllene. Ønsker du mer feedback og følelse er ONE Forged veien å gå.

Mellomjern

7er jern er 7er jern. Det har sin naturlige lengde. 6er fungerer helt fint. Dette er strengt tatt de kjedelige køllene i settet. Det er ikke her magien foregår.

Lengden på slagene er normal i forhold til vanlig. Ballbanen er også helt grei. Høy og fin. Det samme gjelder for øvrig ballbanen på de korte køllene.

Cobra ONE Forged er penere og gir bedre følelse med sitt smidde hode, men ONE standard er et langt bedre kjøp prismessig.

Lange jern

Her begynner det å ligne på noe, og den første overraskelsen kommer. Det føles komfortabelt og tillitvekkende å stå over et 5er jern med kort skaft. “Det kan jeg svinge og faktisk treffe med. Enkelt”. Det er tanken du får. Og det er det som faktisk skjer.

Balltreffene er solide og gjentagende, men det som er litt overraskende er ballbanen. Utgangsvinkelen er usedvanlig aggressiv. Lav og ekstremt direkte, i motsetning til den normale stigende og rolige. Er dette en ulempe? Det kommer an på spinntallene. I en test av Callaway Steelhead kunne vi se at lengden trolig i stor grad ble oppnådd ved å på en eller annen måte senke spinntallene ganske mye.

Det må flere og bedre målinger til for å virkelig si noe om spinn og ONE, men tester fra sider som Mygolfspy har vist at spillere med lav svinghastighet ikke nødvendigvis er målgruppen for ONE. De trenger den hjelpen de kan få med høy ballbane for å få stopp på slagene sine. Mange slår lavt i utgangspunktet, og vil ikke kunne kontrollere ONE i lange jern. Kanskje heller ikke i middelsjern.

Målgruppen

De aller fleste golfere i Norge spiller på middels til høyt handicap. De behersker 7/8-PW helt greit. 6er jern begynner å bli vanskelig. 5er jern nesten umulig. 4er jern garantert håpløst. Dette problemet skal ONE løse, og for noen gjør de det. Forholdsvis gode spillere som sliter litt med lange jern men har over middels svinghastighet, kan med fordel prøve ONE.

Men – og dette er et stort men – det mange tror er den virkelige målgruppen kan faktisk slite med å utnytte ONE. Lav svinghastighet kan være en dårlig kombinasjon med ONE, da spilleren ikke klarer å presse ut lengden man trenger og vanligvis får med lengre skaft. Da står du igjen med 6/7-PW som du klarer å spille med og får greie lengder med, men det går du jo allerede i det variable settet du har. Da må vi inn på et viktig punkt – presisjon. Sjekk om du får bedre spredning med ONE. Det er tross alt minst like viktig som lengde.

Oppfølging

Det kommer mer Cobra ONE om kort tid. Tilbakemeldinger fra spillere på forskjellig nivå og med forskjellig svinghastighet.

Submit a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s